TRAINING - INDUSTRIE

TRAINING - INDUSTRIE

INTRODUCTIE training industrie

Als fabrikant van industriële apparatuur kent u als geen ander de groeiende druk van zowel de overheid als de publieke opinie bij het voldoen aan de steeds veranderende eisen met betrekking tot kwaliteit, gezondheid, veiligheid en milieu. Vaak is het zelfs zo dat het voldoen aan deze eisen de ‘license to operate’ wordt voor organisaties waarbij ze ook nog rekening dienen te houden met de specifieke eisen van opdrachtgevers betreffende betrouwbaarheid, beschikbaarheid, bedieningsgemak en veiligheid.

Wij als Bureau Veritas leggen met onze dienstverlening de focus op het u helpen bij het invullen van de eisen van overheid en opdrachtgevers, van ontwerp tot installatie en ingebruikname.

Trainingsmogelijkheden

Op zoek naar een technische training? Kies uit volgende drie opties:

  1. Vakbekwaam Persoon Stoominstallatie (VPS)
  2. ATEX Introductie (alleen inhouse)
  3. Pressure Equipment Directive (PED, alleen inhouse)

Vakbekwaam Persoon Stoominstallatie (VPS)

Stilstaan bij zowel de veiligheid, het energieverbruik en de bedrijfszekerheid van uw stoominstallatie als bij de vakbekwaamheid van uw medewerkers is cruciaal voor een organisatie. U kan bij Bureau Veritas terecht voor een VPS-training die ervoor zorgt dat u zich hierover niet langer zorgen hoeft te maken. Wanneer een controller de training met succes afrondt is deze in staat om zelfstandig controlerondes te lopen en de installatie op verantwoorde wijze in en uit dienst te nemen. Daarbovenop kan hij/zij storingen herkennen, beoordelen en oplossen en kan men steeds op correcte wijze handelen. Bij een VPS-training leert men alles over de samenhang van een installatie en de veiligheid en werking van installatiecomponenten in het ketelhuis. Alsook komt de specifieke werking van cilindrische ketels uitvoerig aan bod. Tijdens de training wordt u praktisch beoordeeld en aan het einde dient een schriftelijk examen afgelegd te worden. Geslaagd voor zowel de praktijkbeoordeling als het examen? Proficiat, u ontvangt het VPS-certificaat.

ATEX Introductie (alleen inhouse)

Deze opleiding richt zich tot medewerkers die ATEX installaties en machines bedienen, onderhouden en beheren. Bij deze training bekijken we de basisprincipes van explosieveiligheid waarbij we dieper ingaan op het begrip explosies, het toepassingsgebied van ATEX richtlijnen ATEX153 en ATEX114, de eigenschappen van gevaarlijke stoffen in relatie tot explosierisico’s, maatregelen die men dient te nemen om explosies te voorkomen en zone classificatie. Maar ook de uitvoering van werkzaamheden aan ATEX gecertificeerde apparatuur als de vereiste documentatie worden onder de loep genomen.

Pressure Equipment Directive (PED, alleen inhouse)

Het doel van deze training is het bijbrengen van goede, praktische kennis van de PED-richtlijn die afgestemd is op het ontwerp, de fabricage en de overeenstemmingsbeoordeling van drukapparatuur, pijpleidingen en appendages met een maximaal toelaatbare druk boven 0,5 bar. Het toepassen van deze kennis is een absolute must voor een organisatie actief in deze sector. Tijdens de training gaan we dieper in op de wettelijke eisen en hoe deze te vertalen naar de eigen bedrijfssituatie en kwaliteitssysteemerkenningen. Zowel productkeuringen als EC-prototype-erkenningen en EC-ontwerpkeuringen als erkenningen van personeel, uitzendkrachten en samenstellingsprocedures voor teams worden uitvoerig besproken waarbij ook materiaalgoedkeuring en –beoordeling aan bod komen.

Stuur mij meer informatie of een vrijblijvende offerte

Neem contact op