Waterstoftraining: Alles wat je moet weten over veiligheid, wetgeving en toepassingen

Doelstellingen

De training vergroot het bewustzijn over waterstof, zoals productie, opslag, distributie, toepassingen en wet- en regelgeving. Deelnemers leren gevaren herkennen en begrijpen, en maatregelen nemen om deze gevaren te beheersen.

Voor wie is de training bestemd

Deze waterstof training is bestemd voor iedere organisatie die belang heeft bij waterstof veiligheid en een beeld wilt krijgen van de risico's. Het is onder andere geschikt voor technici, project engineers, veiligheidskundigen- en managers, safety engineers en vertegenwoordigers, noodhulpteams en bedrijfs- en functieleiders. De training wordt geheel in het Engels verzorgd.

Inhoud van de training

Het klimaat verandert wereldwijd en zo ook in Nederland. In het klimaatakkoord zijn afspraken opgenomen over de energietransitie. We moeten daarom met een andere blik kijken naar energie in Nederland.Deze transitie naar duurzame energiebronnen moet bijdragen aan vermindering van uitstoot van broeikasgassen. Waterstof wordt gezien als een van de belangrijkste elementen om bij te dragen aan de vermindering van de koolstofemissies in 's werelds meest vervuilende industrieën.

Maar wat is waterstof eigenlijk? Hoe kan het bijdragen aan de energietransitie? Hoe kan het worden geïmplementeerd in onze industrieën? En wat zijn de gevaren van waterstof productie en hoe kunnen we hier veilig mee omgaan?

Bureau Veritas heeft wereldwijd uitgebreide ervaring opgedaan op dit onderwerp en deelt deze kennis graag met u. Van productie tot aan het gebruik van waterstof.

De inhoud van deze training is:

  • Inleiding tot waterstof
  • Waterstofproductie, opslag, distributie en gebruik
  • Waterstofeigenschappen: vergelijking met aardgas
  • Waterstofveiligheid: gevaren en barrières
  • Leren uit de praktjik: meest voorkomende ongevallen
  • Risicomanagement in waterstofinstallaties
  • Wet- en regelgeving (EU en Nederland)
  • Waterstof in de praktijk (vb. apparatuur, te gebruiken instrumenten, crisisbeheersing: interventie bij lekken aan waterstofinstallaties, enz.)

Trainingsdata

Start datum Eind datum Type training Regio Boek nu
juni 13, 2024 09:00 juni 13, 2024 16:30 Class Antwerpen Boek nu
september 19, 2024 09:00 september 19, 2024 16:30 Class Rotterdam Boek nu
december 04, 2024 09:00 december 04, 2024 16:30 Class Breda Boek nu