Auditing

TRAINING Auditen

introductie training auditen

Als je denkt aan auditen denk je doorgaans aan het controleren van medewerkers om te kijken of ze hun werkzaamheden wel degelijk uitvoeren volgens de beschreven procedures. Dit maakt dat auditen niet onmiddellijk de beste reputatie heeft, mensen worden nu eenmaal niet graag gecontroleerd.

Er zijn echter vele positieve elementen aan het auditen waardoor we kunnen stellen dat het een belangrijk aspect is binnen elke bedrijfsvoering. Een auditor helpt namelijk de directie bij het signaliseren van risico’s en kansen waardoor ook de directie dankzij deze bewustwording kan meehelpen bij het treffen van verbetermaatregelen.

Trainingsmogelijkheden

De trainingen van Bureau Veritas richten zich zowel op de voorbereiding als op de uitvoering van audits en tijdens sommige trainingen worden zelfs interviewtechnieken aan de hand van rollenspellen geoefend. Leuk en nuttig tegelijkertijd want zo vertalen we de theorie naar de praktijk. Dankzij trainingen blijft u steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Ze houden het vak boeiend en een auditor scherp waardoor ze steeds van toegevoegde waarde zijn voor een organisatie.

Op zoek naar een training in auditen? Kies uit volgende drie opties:

  1. Basistraining Interne Auditor
  2. Risk Based Auditen
  3. Lead Auditor Trainingen

Basistraining Interne Auditor

De basisprincipes van het auditen worden u aangeleerd. Daarbovenop ontdekt u tijdens deze training op welke zaken u moet letten bij het voorbereiden en uitvoeren van een audit. Afsluiten doen we met hoe bevindingen te rapporteren.

Risk Based Auditen

Audits bezorgen uw organisatie belangrijke informatie waarmee u verder met aan de slag moet. Tijdens deze training verdiepen we ons in de basisprincipes van het auditen, door de risico’s en kansen in uw bedrijfvoering te signaleren waarbij we de ISO 9001:2015 norm als referentie gebruiken. Verder besteden we aandacht aan de uitvoering van audits met rollenspellen en zetten we u bij het schrijven van de rapportage aan het denken over de inhoud en het doel hiervan. Dit alles geeft u voldoende aanknopingspunten om zelf aan de slag te gaan dankzij het coachend auditen dat als rode draad door de training loopt.

Lead Auditor Trainingen

Deze training start met het behandelen van de ISO-normeisen door de ogen van een auditor. Verder duiken we uitgebreid in het gehele auditproces: plannen, voorbereiden, uitvoeren, rapporteren en verifiëren. Daarbovenop wordt de nadruk nog meer gelegd op de vertaling van de theorie naar de praktijk in de vorm van oefeningen, workshops en rollenspellen. Gedurende gans de training reiken we u handvaten aan om als teamleider op te treden. Om na te gaan of u voldoet aan de eigenschappen van een auditor wordt u tijdens de training beoordeeld en dient u aan het einde van de training een schriftelijk examen af te leggen. Geslaagd voor zowel de praktijkbeoordeling als het examen? Proficiat, u ontvangt een certificaat waarmee u zich kan registreren bij het IRCA.

Vervolgtraining

Waar loopt u als auditor tegenaan? Hoe kunnen we u als auditor verder helpen? Bij de training Masterclass Auditor beantwoorden we al uw vragen en krijgt u een verdieping van uw kennis en vaardigheden.

Accreditatie

Al onze Lead Auditor trainingen vallen onder de IRCA accreditatie.

Stuur mij meer informatie of een vrijblijvende offerte

Neem contact op