Tweede Partij Audits

Tweede Partij Audits

Ontwikkelingen zoals globalisering met haar internationalisering van handelstromen en het steeds belangrijker worden van maatschappelijk verantwoord ondernemen zorgen ervoor dat ook de behoefte om leveranciers te beoordelen alleen maar groeit. Dankzij tweede partij audits hebben opdrachtgevers meer zekerheid over de kwaliteit van de producten en diensten aangeboden door hun leveranciers.

Werkzaamheden

Uitvoering van tweede partij audits wordt vaak uitbesteed aan certificatie-instellingen zoals Bureau Veritas Certification. Zeker grote multinationals die internationaal opereren maken hier graag gebruik van. De beoordeling gebeurt door Bureau Veritas Certification op basis van criteria en normenkaders, samengesteld door de opdrachtgever zelf of in samenwerking met andere opdrachtgevers.

Focus

De onderwerpen waarop tweede partij audits betrekking hebben zijn afhankelijk van het thema en de invalshoek aangegeven door de opdrachtgever waardoor dit heel breed kan gaan. Zo kan men beoordelen op kwaliteit of zelfs op voedselveiligeid. Maar ook beoordeling op verschillende elementen binnen het kader van MVO zoals arbeidsvoorwaarden- en omstandigheden, gezondheid en veiligheid, milieu, mensenrechten of bijvoorbeeld zakelijke integriteit zijn mogelijk. Dankzij ons internationaal karakter, brede kennis, expertise en ervaring kan Bureau Veritas Certification een grote toegevoegde waarde bieden bij het wereldwijd uitvoeren van tweede partij audits.

Diensten

Bureau Veritas Certification biedt onafhankelijke toetsing volgens volgende normenkaders:

  • KMOP

 

Stuur mij meer informatie of een vrijblijvende offerte

Neem contact op