Restart

News

VEILIGE OPSTART NA CORONA

apr. 30 2020

Alle organisaties die na de corona-pandemie hun activiteiten geleidelijk aan weer willen opstarten, moeten rekening houden met een aantal belangrijke overwegingen. Voor organisaties die internationaal actief zijn is deze nieuwe gezondheids- en veiligheidscontext zo mogelijk nog complexer.

Werkgevers moeten bereid zijn een reeks protocollen te hanteren op het gebied van onder meer hygiëne, veiligheid, onderhoud en reguliere inspecties.

Omdat veel organisaties nu plannen maken voor een ‘start up’, biedt Bureau Veritas een nieuwe service aan waarmee we u bij alle noodzakelijke en praktische stappen kunnen ondersteunen.

Onze nieuwe Corona start up oplossing bestrijkt de essentiële, aanbevolen en aanvullende protocollen die nodig zijn om uw organisatie veilig en verantwoord weer op te starten. Het gaat om de volgende terreinen:

•             Beleidscontrole en compliance (voldoen aan wettelijke voorschriften)
•             Hygiëne-, ontsmetting- en schoonmaakcontroles
•             Toetsing Social distancing maatregelen
•             Controle persoonlijke beschermingsmiddelen
•             Opvolging van reguliere inspecties
•             Risicoanalyse en preventie op het gebied van legionella e.d.
•             Risicoanalyse specifieke arbeidssituaties

GEMOEDSRUST VAN MONDIALE LEIDERS

“Alle bedrijven en instellingen hebben op dit moment te maken met uitzonderlijke omstandigheden,” zegt Vicky Shah, Hoofd van de sector Retail, Hospitality en Food Safety Management van Bureau Veritas. “Maar nu de corona-pandemie geleidelijk onder controle komt en de lockdown in veel landen wordt versoepeld, zijn ondernemers, vastgoedmanagers en werkgevers op zoek naar betrouwbare maatregelen en protocollen om te zorgen voor een veilige werkomgeving. Omdat dit virus nieuw is en zo’n diepe impact heeft, worstelen veel organisaties met vaak tegenstrijdige adviezen.

“Als wereldleider op het gebied van het voldoen aan wet- en regelgeving (compliance) kan Bureau Veritas maatoplossingen leveren voor uw specifieke sector. We bieden servicepakketten die variëren van beleidsontwikkeling, organisatie-analyse en audits van controlesystemen tot locatieanalyse en verbetermaatregelen.

“Al onze oplossingen sluiten aan op lokale wet- en regelgeving en – waar zulke wet- en regelgeving nog ontbreekt – op erkende branche-normen. We kunnen ook een doorlopende dienst aan bieden waarmee we voortdurend in de gaten houden of uw operationele controleprocedures nog steeds in de pas lopen met de wettelijke voorschriften.

“En met een wereldwijd team van gespecialiseerde technische experts in meer dan 140 landen hebben we de kennis en ervaring in huis om klanten op elk niveau van de organisatie te ondersteunen, waar ze ook actief zijn.”